Plantevejledning for vinterhårdføre Nøkkeroser.

 

 

1) Fyld en plantekurv halvt op med tørret findelt lerjord.

2) Nøkkerosen/rodstokken lægges vandret ned i kurven oven på lerjorden. Sørg for at den ende hvor rodstokken skyder (ritzomet) vender opad og er så tæt på midten af kurven som muligt og gerne vender mod et hjørne, hvis kurven er firkantet. På undersiden af rodstokken sidder rodhårene. Fordel rodhårene så de ikke bliver klemt men ligger fint rundt om rodstokken.

3) Fyld mere tørret findelt lerjord i kurven, så rodhårene er dækket, men kun lige så meget at oversiden af rodstokken og ritzomet ikke er dækket af lerjorden.

4) Sæt kurven ganske langsomt ned i dit vandmiljø så alt luft forsvinder fra kurven og tryk derefter ganske let på rodstokken, så den ligger fast (oversiden af rodstokken og ritzomet skal stadig være fri af lerjorden).

5) Hvis du har fisk der roder i kurven, kan du evt. nu tage kurven op igen og trække et stykke snor eller ståltråd et par gange hen over rodstokken, så den holdes på plads, mens den danner nye rodhår og de eksisterende rodhår fæstner sig i lerjorden. Du kan også lægge små sten oven på lerjorden rundt om rodstokken.

6) En gødningstablet (evt. basacote 6 m.) trykkes let ned i lerjorden 3-4cm fra ritzomet, så gødningstabletten ikke er synlig.

7) Hvis du vil gi! din Nøkkerose den bedste start på sæsonen, skal du først placere den på lavt vand, og efterhånden som flydebladene kommer til overfladen, sætte den gradvist ud på lidt dybere vand. I en whiskytønde kan du evt. starte med at klodse nøkkerosen op på en sten/flise.